Stockholmsmässan Allt för Sjön med många båt-entusiastiska möten!

Nu finns vi på vår andra båtmässa med Skandinavien- och Sverigepremiär för Air Head Composting Toilet!

Kärt barn har många namn och det är ofta vi får glada utrop om “åh, är det mulltoan!?” eftersom det nu stått om Air Head i flera olika kända svenska båttidningar som På Kryss och Praktiskt Båtägande, samt först och främst i Oxelösunds Motorbåtsklubbtidning Svallvågen nr.2/2014 s.10-11.

Många frågar också “är det samma mulltoa som Milo Dahlmann har!?” – och det är det inte, men klart och tydligt är att det är Milo som öppnat upp för tanken att smart ta hand om sitt eget avfall, för att det är en frihet att vara oberoende och miljövänlig samtidigt ombord på din båt. Därför var det extra fantastiskt att igår under Stockholmsmässan Allt för Sjöns 4h långa Långseglarseminarium kunna räcka upp handen när Milo i sin föreläsning efterlyste möjligheten att köpa mulltoalett för båtar i Sverige! Jo, nu finns det :)! Just nu, i monter C15:10. Pratade mer med fantastiska Milo efteråt, som tänker att Air Head nog är den bästa mulltoaletten som finns, och att hon själv skulle vilja ha en. Länk till hennes videoinspelade föreläsning kommer att läggas upp här längre fram; om “valet att bygga egen båt + hur du kan dra ditt strå till stacken för att förbättra närmiljön under långsegling”.

Även Lars Hässler som berättade om “favoritområden, rutter jorden runt och bästa tider / undvika dåligt väder”, var intresserad av Air Head båttoalett och kom och hälsade på i vår monter för att titta närmre. Också hans föredrag kommer att läggas upp här längre fram. Med tanke på hur allt ombord hela tiden går sönder, antingen det är nytt eller gammalt, fick Lasse den fulla salen att skratta med kommentaren “havet är ingen bra miljö för båtar” ;)..

Och självklart köpte vi både Lars Hässlers och Milo Dahlmanns senaste böcker “Över tre oceaner” samt “Mot pingvinernas land“. Fler som var på plats och höll föredrag och sålde sina böcker var välkända tidningsskribenten Micke Westin med bl.a. boken “Dra dit pepparn växer!” samt Josefin och Ivan Flodgren med den fotorika boken “Saltvattenliv: en världsomsegling” med Kuheli. Jättekul att få träffa också dem, och videolänk med deras berättelser finns också snart här på sidan! Här är deras nya båtprojekt.

Vi fick också träffa nyligen hemkomna Linda och Ludvig Hammarberg som seglat runt jorden under fyra år med sina barn, vilket de berättade om med värme, humor och hjärta. Så fint att kunna ge sina barn en sådan start i livet, med fokus på trygghet och äventyr i en fin kombination ombord på Mary af Rövarhamn. För dem som missat dem finns deras prisbelönta blogg här och den jättepopulära TV-serien “Familjer på äventyr” här.

Stanley Johnson som är ordförande i Svenska Kryssarklubbens sektion för Medelhavsseglare berättade om flera års etapper av segling genom Medelhavet.

Anders Hemgren och Mats Båvner sålde in fördelarna med att vara medlem i Oceanseglingsklubben och tipsade om Avseglargruppen för dem som är i planering på väg ut på oceanerna. Så dagen avrundades med medlemskap i Oceanseglarklubben – och ännu en försäljning av en Air Head toalett :)!

Lämna ett svar